Kultúra

Mladí tanečníci nacvičili až 23 choreografií

Published

on

Reklama

Členovia tanečnej skupiny Bella v spolupráci so Základnou umeleckou školou v Piešťanoch sa predstavili v kinosále Fontány v utorok 17. marca na podujatí s názvom Tanečné vystúpenie, kde predviedli mladí tanečníci dohromady až dvadsaťtri rôznych choreografií, nacvičených v tomto školskom roku. V programe účinkovali talentovaní žiaci viacerých vekových kategórií, predviedli rôzne tanečné štýly a bolo sa naozaj na čo pozerať.

Reklama

Skupinu Bella založila v januári 2005 Dagmar Kuběnová, ktorá ju odvtedy vedie. Do tanečného odboru nastúpili žiačky, ktoré sa chceli venovať výhradne klasickému tancu. Prvá skupina mala sedem tanečníc, ktoré krôčik po krôčiku trénovali náročné polohy, pózy, kroky a piruety. V súčasnosti v súbore účinkuje 30 dievčat  a jeden chlapec.

Reklama

Od roku 2006 sa zúčastňujú aj súťaží ako Fitnes aneb deti proti drogám v Prahe, Medzinárodný festival detí a mládeže v Tepliciach a v Prahe, Európsky festival Sympatie europarku v Prahe, Berlíne a Parížskom Disneylande a ďalšie. Získali mnoho ocenení za scénický tanec, klasický tanec a show dance. Obdržali na nich už dvadsaťpäť prvých miest a približne rovnaký počet umiestnení na druhom a treťom mieste.

REKLAMA

K najtalentovanejším členom súboru patria určite Natália Kubková a Samuel Bojnanský. Na väčšine súťaží, ktorých sa zúčastnia, pútajú pozornosť a popri víťazných diplomoch dostali už niekoľko prihlášok na tanečné konzervatóriá.  Zaujímavý je príbeh nádherných šiat, ktoré mala na sebe Natália pri tanci valčíku. Tie dostala do daru od návštevníčky kúpeľov, ktorej sa tak zapáčilo jej vystúpenie, že sa rozhodla podporiť jej talent takýmto nečakaným spôsobom.

-lt-

 

Populárne články