Connect with us

Kultúra

Lidožúr nekončí, Lidožúr trvá

Published

on

Reklama

Občianske združenie „Chyť sa roboty“ tento rok zorganizovalo na území piešťanského riečneho ostrova Lido opäť dve podujatia s názvom Lidožúr. Týmto podujatiam predchádzala opäť systematická práca na pretváraní priestoru predného Lida na lesopark v spolupráci s Povodím Váhu, mestom Piešťany a inými občianskymi združeniami a aktivistami.

lidozur

Reklama

Lidožúr v priebehu roka narástol z jednodennej akcie pre pár kamarátov na štvordňový festival, s jedinečným zameraním, ktorý v sebe spája rôzne druhy umenia (hudba, film, fotografia, móda, divadlo, stand-up, maľba), workshopy a šport, prináša ich širokému publiku, dospelým aj deťom. Zlepšili sme kvalitu hygieny, bezpečnosti, prostredia a chceme v tom pokračovať.

Okrem kvalitnej slovenskej hudobnej produkcie (Zlokot, Longital, NVMERI, Živé kvety…), sme vám priniesli koncerty troch zahraničných kapiel z troch rôznych kontinentov – Undertrees (Francúzsko), AJINAI (Čína) a The DAT (USA). V priebehu dvoch rokov na Lide vystúpilo množstvo ďalších, najmä slovenských interpretov, pričom jednou z našich hlavných myšlienok je dávať priestor a podporovať mladých umelcov.

Reklama

Celá myšlienka festivalu je pritom zasadená do príjemného prírodného prostredia priamo v centre Piešťan.

Týmto by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tom, že môžme Lidožúr organizovať. Tým, ktorí nás všemožne podporujú a pomáhajú nám, lebo bez vás by to naozaj nešlo. Ďakujeme.

Tím Lidožúru.

Fotky a informácie nájdete na: https://www.facebook.com/Lidozur2013. Atmosféru vám priblíži video zo soboty 6.9. z dielne Jozefa Šimka:

Populárne články