Connect with us

Kultúra

Krojovaný Anna bál priniesol do centra ľudovú zábavu

Published

on

Reklama

Poslednú júlovú sobotu žili Piešťany folklórom. V centre mesta sa konal tradičný Krojovaný Anna bál. Popoludní sa na Námestí slobody uskutočnila prezentácia folklórnych skupín, nasledoval krojovaný sprievod a potom zábava v Mestskej záhrade až do noci.

Domácim i hosťom sa predstavila folklórna skupina Modrovanky – Krojovanky z Modrovej, FS Kapustár z Trebatíc a FSS Povoja z Piešťan.  Cestou z Námestia slobody v doprovode Vavrineckej trojky z Kočína – Lančára si stihli folkloristi aj zatancovať a vyzvŕtať i prizerajúcich sa. 

Reklama

Samotný krojovaný bál, ktorý bol oslavou mena Anna sa konal v priestoroch Mestskej záhrady praskajúcej vo švíkoch. Vidieť ste mohli nádherné kroje s ručnými výšivkami, z ktorých viaceré mali viac ako 100 rokov, účastníci  si vypočuli pekné ľudové piesne, ktoré si spievali naši predkovia vo všedných aj sviatočných dňoch, pri ťažkej práci, aj radostných udalostiach a samozrejme si dobre zatancovali.

Reklama

Podujatie organizované OZ Cesta pomoci Piešťany bolo  podporené dotáciou Mesta Piešťany, finančným príspevkom z Trnavského samosprávneho kraja,  Nadáciou Jána Korca Trnava a OZ JUWAMEN. 


-th- Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články