Kultúra

Jazzová dielňa Doda Šošoku vrcholí

Piešťany aktuálne žijú džezom. Od pondelka 5. augusta sa tu koná 3. medzinárodná jazzová dielňa Doda Šošoku. Zúčastňuje sa jej niekoľko desiatok študentov a takmer dve desiatky lektorov zvučných mien.

Published

on

Reklama

Jozef Dodo Šošoka, slávny jazzový hudobník, bubeník a perkusionista, bol nestorom a propagátorom jazzu, ktorý desaťročia prinášal do Piešťan kvalitnú hudbu z celého sveta. Aj preto sa organizátori dielne rozhodli, že bude niesť jeho meno. „Cieľom projektu hudobnej dielne nesúcej meno Doda Šošoku je nadviazať na tradíciu jazzu v Piešťanoch, odovzdávať ju mladším hudobníkom a pomáhať budovať novú generáciu interpretov a tvorcov,“ priblížili.

Medzi lektormi je napríklad bubeník Martin Valihora, cimbalista Ľubo Gašpar, akordeonista Vojtecha Szabó a spev majú pod taktovkou Samuel Hošek a Kristína Mihaľová.

Reklama

V uplynulých dňoch absolvovali účastníci výuku i viacero koncertov, či jamsession. Vrcholom bude pre nich záverečný koncert v piatok od 19:00 v La Musica. Predstavia sa na ňom aj lektori Nikolaj Nikitin – saxofón, Milo Suchomel – saxofón, Tomáš Baroš – kontrabas, Marián Ševčík – bicie nástroje a Ľuboš Šrámek – klavír. Nasledovať bude jamsession tiež v La Musica a neskôr afterparty v KKC ARTA.

-th- Foto: FB Jazzová dielňa Doda Šošoku

Reklama

Populárne články