Connect with us

Kultúra

Jazzová dielňa Doda Šošoku vrcholí

Piešťany aktuálne žijú džezom. Od pondelka 5. augusta sa tu koná 3. medzinárodná jazzová dielňa Doda Šošoku. Zúčastňuje sa jej niekoľko desiatok študentov a takmer dve desiatky lektorov zvučných mien.

Published

on

Jazzová dielňa Doda Šošoku 2024 - účastníci
Reklama

Jozef Dodo Šošoka, slávny jazzový hudobník, bubeník a perkusionista, bol nestorom a propagátorom jazzu, ktorý desaťročia prinášal do Piešťan kvalitnú hudbu z celého sveta. Aj preto sa organizátori dielne rozhodli, že bude niesť jeho meno. „Cieľom projektu hudobnej dielne nesúcej meno Doda Šošoku je nadviazať na tradíciu jazzu v Piešťanoch, odovzdávať ju mladším hudobníkom a pomáhať budovať novú generáciu interpretov a tvorcov,“ priblížili.

Medzi lektormi je napríklad bubeník Martin Valihora, cimbalista Ľubo Gašpar, akordeonista Vojtecha Szabó a spev majú pod taktovkou Samuel Hošek a Kristína Mihaľová.

Reklama

V uplynulých dňoch absolvovali účastníci výuku i viacero koncertov, či jamsession. Vrcholom bude pre nich záverečný koncert v piatok od 19:00 v La Musica. Predstavia sa na ňom aj lektori Nikolaj Nikitin – saxofón, Milo Suchomel – saxofón, Tomáš Baroš – kontrabas, Marián Ševčík – bicie nástroje a Ľuboš Šrámek – klavír. Nasledovať bude jamsession tiež v La Musica a neskôr afterparty v KKC ARTA.

-th- Foto: FB Jazzová dielňa Doda Šošoku

Reklama

Populárne články