Koktail
Z rybníka pri Rybárskom dvore vylovili tonu rýb, najväčší kapor mal 17 kg
Rybársky dvor. Názov tohto príjemného reštauračného zariadenia v blízkosti Sĺňavy nie je náhodný. Stojí totiž pri chovnom produkčnom rybníku,
ktorý (okrem iného) zásobuje kvalitnou čerstvou rybou vlastnú kuchyňu.
A práve tu sa vo štvrtok 10. novembra konal tradičný výlov pod dohľadom porybného D. Bubáka. Ruku k dielu – teda k sieti, podberákom a nádobám – priložili mnohí pracovníci Rybárskeho dvora i hotela Máj. Kuchári, čašníci, údržbári, ale aj manažéri vymenili na chvíľu svoje pracovné odevy za čižmy a nepremokavé oblečenie.
Napriek nevľúdnemu počasiu tu panovala výborná nálada. Po hodine a pol bolo hotovo – tona rýb opustila veľký rybník. Najväčší vylovený kapor vážil 17 kíl, v sieti boli karasy, sumci, šťuky i japonskí kapríci (tí putovali do malého okrasného jazierka).
Keď teda budete mať chuť na zdravé a chutné jedlo pripravené z čerstvej ryby z vlastného kontrolovaného chovu, Rybársky dvor je tá správna adresa. Reštaurácia je otvorená do 16. decembra a po Novom roku privíta hostí opäť 9. januára.
PR