Koktail
V Thermii ponúkajú menu z Titanicu
Hotel otvorili v tom istom roku, ako vyplával smutne známy zaoceánsky parník. Až do konca januára tam ponúkajú menu, ktoré servírovali v 1. triede Titanicu tesne pred jeho potopením.
[singlepic id=39224 w=520 h=340 float=center]
Aj o 101 rokov neskôr si môžu hostia v hoteli Thermia Palace objednať kanapku á l´Amiral, paštétu Foie Gras v cestíčku, polievku Consomné Olga, duseného lososa s mušelínovou omáčkou, špargľovým šalátom a Champagne šafránovou viniarette, hovädzie filety Mignon Lili, punč Romaine, kačacie prsia glazované calvadosom s jablkovou omáčkou a na záver čokoládou maľované banániky s francúzskym vanilkovým krémom.
V tom čase najväčší osobný parník sveta stroskotal v noci zo 14. na 15. apríla roku 1912 po zrážke s ľadovcom. Zahynulo vyše 1 500 cestujúcich a členov posádky. Loď sa potopila počas svojej prvej plavby napriek tomu, že bola považovaná za nepotopiteľný symbol bohatstva a luxusu. Cestujúci v 1. triede mali k dispozícii bazén, ihrisko aj kúpele.
Text a foto: Tlačová správa