Connect with us

Koktail

V Thermii ponúkajú menu z Titanicu

Published

on

Reklama

Hotel otvorili v tom istom roku, ako vyplával smutne známy zaoceánsky parník. Až do konca januára tam ponúkajú menu, ktoré servírovali v 1. triede Titanicu tesne pred jeho potopením.

[singlepic id=39224 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Aj o 101 rokov neskôr si môžu hostia v hoteli Thermia Palace objednať kanapku á l´Amiral, paštétu Foie Gras v cestíčku, polievku Consomné Olga, duseného lososa s mušelínovou omáčkou, špargľovým šalátom a Champagne šafránovou viniarette, hovädzie filety Mignon Lili, punč Romaine, kačacie prsia glazované calvadosom s jablkovou omáčkou a na záver čokoládou maľované banániky s francúzskym vanilkovým krémom.

Reklama

V tom čase najväčší osobný parník sveta stroskotal v noci zo 14. na 15. apríla roku 1912 po zrážke s ľadovcom. Zahynulo vyše 1 500 cestujúcich a členov posádky. Loď sa potopila počas svojej prvej plavby napriek tomu, že bola považovaná za nepotopiteľný symbol bohatstva a luxusu. Cestujúci v 1. triede mali k dispozícii bazén, ihrisko aj kúpele.

Text a foto: Tlačová správa

Reklama