Koktail
Pivovar cez víkend predstaví dve nové pivá, na pípe bude APAč i Roggen
Piešťanský pivovar Žiwell chystá cez víkend predstavenie hneď dvoch lahôdok so svojej produkcie, ak pôjde všetko podľa plánu na pípe by sa mali objaviť APAč i Roggen. Obe vznikli vďaka rozbehnutiu plodnej spolupráce medzi pivovarom a domovaričmi i sládkami z rôznych kútov Slovenska. Kým prvé pivo v štýle APA alebo American Pale Ale vzniklo v spolupráci so zDolaBrewery, teda s miestnymi pivovarníkmi Marekom Švančarom a Katarínou Sivákovou, polotmavého ražného Roggena prišiel navariť vychýrený sládek Miroslav Bandžuch z kočovného pivovaru Behind The Hills. Ak chcete ochutnať dve pivné novinky, určite cez víkend navštívte Piešťanský pivovar.
„Piešťanský pivovar ŽiWell nadviazal spoluprácu s ostatnými pivovarníkmi, pričom už vzniklo niekoľko dobrých, originálnych a zaujímavých druhov piva. Touto cestou sa snažíme do pivovaru priniesť niečo nové, ale niečo sa priučiť a zároveň posunúť ďalej niečo z našich vlastných skúseností. Do budúcnosti plánujeme v tomto trende určite pokračovať, chystáme pivo v štýle Black IPA, ktoré má pripraviť domavarič Tigran Török a tiež prekvapenie v spolupráci s Pet’s and Pav’s Brewery, za ktorou stoja bratia Peter a Pavol Kadlicovci,“ uviedol za Piešťanský pivovar ŽiWell Peter Demko.
O American Pale Ale pive APAč z dieľne zDolaBrewery sme na našom portále písali koncom februára, ražné polotmavé pivo ŽiWell Roggen vzniklo v spolupráci s kočovným pivovarom Behind The Hills. Tento typ bol do 15. storočia najrozšírenejším v Nemecku, ale v čase potravinovej krízy ho vystriedalo pivo z dostupnejšej pšenice a raž sa začala výlučne používať na výrobu chleba. Roggenbier sa skoro úplne vytratil, ale receptúra sa zachovala a postupne sa vracia na stoly pivných gurmánov. V Piešťanskom pivovare ŽiWell si tieto dva druhy budete môcť zakúpiť okrem čapovanej verzie aj vo fľaškách.
-lt/Zdroj: Piešťanský pivovar ŽiWell/Foto: Piešťanský pivovar ŽiWell, Pet’s and Pav’s Brewery, lt-