Koktail
Novinkou v Blue´se zdravé jedlá a extra silné pivo
Risotto Golfo Napoli, Risotto Spinaci, Risotto Con Fungi, či pstruh na mlynársky spôsob, to je len zopár noviniek, ktoré od nového roka pre vás pripravili v piešťanskej reštaurácii a pizzerii Blue´s. Tieto jedlá sú reakciou na jesennú anketu, v ktorej 134 hostí reštaurácie odpovedalo, čo by mali radi na jedálnom lístku.
[singlepic id=9224 w=320 h=240 float=left]Príjemným prekvapením bolo, že v rámci ankety mnohí navrhovali zdravé jedlá ako rizoto na rôzne spôsoby, cestoviny, šaláty, či polievky. Objavili sa tiež požiadavky na originálne dezerty a zvýšený dopyt smeroval aj k drobnostiam k pivu a vínu. Hlavne u pánov bol najväčší záujem o tatársky biftek. Niektorí z účastníkov ankety skutočne popustili uzdu svojej fantázii. Čo poviete dali by ste si grilované stehienko, ktoré nie je žiadne polienko, prská (rozumej prsia) trojky bez žemľovky, babský jazýček a opekaný krumplíček, či zapekané prstíky a mentolové cukríky? Novým jedlám, ktoré sú inšpirované zákazníkmi v Blue´se až také poetické názvy ako sa objavovali v ankete nedali, ale napríklad dopyt po minigolfe sa rozhodli ukojiť rizotom Golfo Napoli. “Biftekárom“ je určený hovädzí biftek na grile s volským [singlepic id=9225 w=320 h=240 float=right]okom alebo bylinkovým maslom, ktorý nie je novinkou, ale je už stabilným jedlom jedálneho lístka. Zo šalátov je novinkou Funghi, pozostávajúci z ľadového šalátu, grilovaných šampiňónov, paradajok, olivového oleja, dressingu a sú k nemu dva kusy pizza štanglí. Novinkou je tiež cestovinový šalát so zeleninou.
Pivá značiek Budweiser Budvar, Zubr a kvasinkové pivo Hoegaarden doplňuje najnovšie extra silné belgické tmavé pivo Leffe Bruin 15,6%. Novinkou k rozšírenej ponuke piva je napríklad nakladaný encián alebo tiež pečená klobása.
Reštauráciu nájdete na Staničnej ulici 39 v Piešťanoch. Viac info na www.blue-s.sk.
Autor: bt