Koktail
Na Adamfeste namiešajú osviežujúce pivné drinky
V priestoroch Bio farmy Charolais v Podkylave sa 20. júla uskutoční 3. ročník originálneho pivného festivalu Adamfest 2013.
[singlepic id=44930 w=520 h=340 float=center]
Ťažiskom tohto podujatia v lone čarovných kopaníc bude ponuka pív z malých slovenských pivovarov, pečený býk a kulinárske majstrovstvo šéfkuchárov z Gourmet Klubu.
Novinkou tento rok bude ponuka pivných kokteilov v podaní someliera so širokým záberom Tomáša Šajgala. Bohatú pivnú chuťovú rôznorodosť na Slovensku nanovo budujú najmä malé, či reštauračné pivovary. Okrem slovenských pivovarov Urpiner, Kaltenecker, Sessler, Patrónsky pivovar, Stupavar a Bozen sa o zážitok postarajú aj výnimočné pivá zo škótskeho pivovaru BrewDog, ako aj osvedčené belgické a anglické piva z portfólia Preškorskej pivotéky, či chuťovky z Kočovného pivovaru Hellstork a českých pív vďaka senickému Sklep Pubu. Načapovať si ich budete môcť dať do originálnych pohárov s logom festivalu.
Návštevníci budú môcť okrem grilovaných mäsových chuťoviek skúsiť aj chuť pečeného býka, chovaného ekologickým spôsobom na farme Charolais v Podkylave. Jeho príprava však nie je jednoduchá. Pečie sa aj 16 hodín, pričom najskôr po 6 hodinách sa dá orezať prvých 80-100 porcií, potom sa musí opäť piecť asi 2 hodiny. A takto to pokračuje, až kým z neho nezostanú len kosti :) Z jedného mladého býka s hmotnosťou okolo 200 kg sa dá pripraviť asi 500 porcií.
Okrem sprievodných akcií a pivných súťaží môžu návštevníci využiť aj jazdu na koni alebo koči. Adamfestom bude návštevníkov svojimi trefnými poznámkami sprevádzať skúsený moderátor Laco Eliáš.
[nggallery id=2387]
Text a foto: Tlačová správa