Koktail
Komisia šéfkuchárov vybrala piešťanský Le Griffon medzi účastníkov Chute Francúzska
Gastronomické podujatie Chuť Francúzska sa v prvý jarný deň 21. marca uskutoční už po tretí raz, pričom spojí viac ako 2000 šéfkuchárov na celom svete, aby oslávili francúzsku kuchyňu. V rámci Slovenska vybrala medzinárodná komisia šéfkuchárov pätnásť reštaurácií, medzi ktorými je aj piešťanský Le Griffon.
Každá reštaurácia, ktorá sa zúčastní na tejto celosvetovej gastronomickej oslave, v tento deň svojim hosťom ponúkne večerné menu, ktorým vzdá hold výnimočnosti francúzskej kuchyne, jej inovatívnym prvkom a hodnotám, ktoré vyznáva: radosť, spoločné stolovanie, zachovanie zásad zdravého stravovania, moderné trendy a ochrana planéty.
Šéfkuchári v Le Griffone Marián Čapák a Branislav Cvičela pripravia pri tejto príležitosti zaujímavé menu. Ako prvé si môžete vychutnať Paté a la Torchon z vykŕmenej kačacej pečene a jablkovo-cviklové Concassé. Ako predjedlo sa bude podávať tiež Kohútia pochúťka (žľazy) s estragonovou omáčkou. Nasleduje Bouillabaisse, čo je polievka z plodov mora a morských rýb. Hlavným jedlom je Králičí chrbát so zemiakovým pyré s hrubozrnnou horčicou. Chutný bude aj dezert – Flameri s ovocným Coulis.
„Nesmierne nás teší účasť našej reštaurácie Le Griffon na podujatí CHUŤ FRANCÚZSKA 2017. Ďakujeme, že nás francúzske veľvyslanectvo odporučilo a že medzinárodná komisia šéfkuchárov vybrala našu reštauráciu,“ neskrýva nadšenie Martin Madunický, majiteľ reštaurácie, ktorá sa zapojí do celosvetovej oslavy francúzskej kuchyne. Minulý rok sa jej zúčastnilo 1715 reštaurácií v 150 krajinách sveta, tento rok to bude už cez 2000.
-pr-