Connect with us

Aktuality

Tekvicové slávnosti prinesú zaujímavé jedlá a podporia realizáciu sochy Ľ. Wintera

Published

on

Reklama

Tekvicové slávnosti sa blížia. Už v sobotu 30. septembra si budete môcť užiť v centre Piešťan tekvicové špeciality, vyrezať svojho svetlonosa  a vyhrať niektorú z cien. Podujatia navyše podporí dobrú vec, zisk z predaja tekvíc bude venovaný občianskemu združeniu Pro Winter na realizáciu sochy Ľudovíta Wintera na Kolonádovom moste.

Podujatie začína o 15:00 h na pešej zóne pre Zuckmann Villou, kde sa budú vyrezávať tekvice do 18:00 h. Tekvicu si môžete priniesť vlastnú, alebo si ju budete môcť kúpiť na mieste podujatia. Lavice na vyrezávanie pripravujú organizátori, ale náradie odporúčajú, aby si každý priniesol vlastné. Úvod vyrezávania medzi 15:00 h a 18:00 h spestrí svojimi vstupmi folklórny súbor Žito.

Reklama

Potom, čo účastníci vyrežú svojho svetlonosa, budú ho môcť zaregistrovať do súťaže u organizátorov pri Barlolámačovi, kde dostanú súťažné číslo a organizátori im urobia i spoločnú fotografiu so symbolom mesta a svojim dielom. Následne ho umiestnia na určené miesto na Kolonádovom moste. Vhodné je priniesť si sviečku na zapálenie, aby sa po zotmení svetlonos poriadne vynímal. Vyhodnotenie súťaže a vyhlásenie výsledkov je naplánované na Kolonádovom moste o 19:00 h. Pre víťazov sú pripravené okrem diplomov aj ďalšie odmeny.

Tekvicové slávnosti ponúknu okrem kreatívnej aktivity i dobré jedlo. Kuchári v Zuckmann Ville chystajú tekvicovú krémovú polievku, ktorú budú variť v kotline pred svojou prevádzkou a pre účastníkov súťaže bude zdarma. V reštaurácii si budete môcť pochutiť na tekvicom koláči, ďalej na tekvicom rizote i cestovinách. Neváhajte a príďte ochutnať tieto dobroty počas celého víkendu.

Reklama

Tekvicové špeciality chystá pri príležitosti slávností i ďalší podnik na pešej zóne. V Le Griffone si budete môcť dopriať cez víkend jemne pikantnú tekvicovú polievku, jahňacie stehno Sous Vide s tekvicovou štrúdľou a ako dezert domáci tekvicový cheesecake s mascarpone.

Ochutnať sa určite oplatí aj hokaidovú zmrzlinu v Mona Lisa na Námestí slobody a ak budete na Kolookruhu pri Sĺňave zájdite do reštaurácie Rybársky dvor, kde pre návštevníkov taktiež chystajú krémovú tekvicovú polievku a pečenú tekvicu ako prílohu k jedlám podľa vášho výberu.

Prvý ročník podujatia organizuje Rezort Piešťany, OZ Sĺňava Piešťany a Zuckmann Villa v spolupráci s Mestom Piešťany. Príďte stráviť príjemné víkendové popoludnie v centre Piešťan a vychutnajte si ich jesennú atmosféru.

TS

Reklama