Aktuality
Prvá Vedecká kaviareň v Piešťanoch
Geneticky modifikované rastliny a potraviny z nich vyrobené budú témou prvej vedeckej kaviarne s názvom Veda v Centre. Vo štvrtok 12. apríla o 16.30 h vo frappérii Kursalonu sa môže neformálnej a otvorenej debaty pri káve zúčastniť každý.
[singlepic id=23189 w=320 h=240 float=right]Geneticky modifikované rastliny sa stávajú nástrojom na upútanie pozornosti čitateľov, poslucháčov a divákov. Verejnosti však má často neodborné, aj nepravdivé informácie. Čo je DNA, gény okolo nás a o našom každodennom spolužití s nimi nevie bežný človek viac, ako to, že genetická informácia je prirodzenou súčasťou nášho života.
Cestou, ako túto tému zbaviť mýtov a pocitov vydávaných za pravdu, je vysvetľovať laickej i odbornej verejnosti podstatu veci a zároveň ju predstaviť prijateľným spôsobom. Pod titulom „Ako chutia gény?“ sa hosť vedeckej kaviarne, doc. RNDr. Ján Kraic, PhD., riaditeľ Centra výskumu rastlinnej výroby Piešťany, vysokoškolský pedagóg a odborník na problematiku geneticky modifikovaných rastlín, pokúsi predstaviť problematiku prenosu génov medzi organizmami, zmysel a význam takéhoto snaženia človeka pri rastlinách.
Prvú vedeckú kaviareň pod názvom Veda v Centre organizuje pre širokú verejnosť Centrum výskumu rastlinnej výroby Piešťany v spolupráci s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.
Vo štvrtok dňa 12. apríla o 16.30 h vo Frappérii Kursalónu Piešťany sa môžete v neformálnej a otvorenej atmosfére pri káve zapojiť do diskusie zapojiť aj vy. Srdečne vás na podujatie pozývame, vstup je voľný.
Text: tlačová správa