Connect with us

Aktuality

Kuchár roka je z Drahoviec, Lukáš Hesko uspel v prestížnej súťaži

Published

on

Reklama

Kuchárom roka 2017 bol v nedeľu 25. júna v priestoroch bratislavského hotela Radisson BLU Carlton vyhlásený Lukáš Hesko, ktorý na poste víťaza vystriedal Michala Konráda. Najlepším kuchárom Slovenska sa stal na základe umiestnenia v rebríčku Gurmán Best 20 Chefs. Ten býva zostavovaný podľa nominácií odborných hodnotiteľov portálu a gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku i šéfkuchárov z našich najlepších reštaurácií. Dohromady o jeho víťazstve rozhodovalo 48 odborníkov, ktorí určovali poradie na prvých troch miestach. Lukáš Hesko z Drahoviec, ktorého špeciality ste mohli ochutnať v bratislavskej reštaurácii FACH, získal dohromady 31 bodov.

„Všetci hodnotitelia dostanú možnosť napísať na základe svojich znalostí, hodnotiacich návštev a dlhoročných skúseností poradie troch kuchárov, ktorí sú podľa nich najlepší na Slovensku v danom roku. To isté môžu spraviť aj všetci šéfkuchári z reštaurácií, ktoré sú v Gurmáne na Slovensku. Za prvé miesto sú 3 body, za druhé sú 2 body a za tretie je 1 bod. Sčítame všetky body za umiestnenia a vyjde nám poradie, ktoré je najprofesionálnejším posúdením kvalít jednotlivých šéfkuchárov na Slovensku. Nevieme o lepšom možnom spôsobe,“ informuje o pravidlách zostavovania rebríčku Gurmán Best 20 Chefs Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku a absolvent Hotelovej akadémie v Piešťanoch.

Reklama

Gurmán Best 20 Chefs

1. Lukáš Hesko, FACH restaurant, Bratislava (31 b)

Reklama

2. Michal Konrád, FOU ZOO, Bratislava (27 b)

3. Marián Filo, Chateau Čereňany (25 b)

4. Gabriel Kocák, Culinarium, Smokovec (25 b)

5. Igor Čehy, X-bionic Sphere, Šamorín (21 b)

6. Branislav Križan, Hotel Matyšák, Bratislava (20 b)

7. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (18 b)

8.-9. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (15 b)

8.-9. Tomáš Tejbus, Grand Hotel Kempinski High Tatras (15 b)

10. Michal Škorec, Diva pri Synagóge, Trenčín (13 b)

11. Martin Korbelič, ex MEDUSA Group (12 b)

12. Michal Thiry, Baránok, Košice (11 b)

13.-14. Peter Ďuranský, Medusa Group, Viedeň (10 b)

13.-14. Daniel Marek, Hotel Albrecht, Bratislava (10 b)

15. Jozef Breza, Gašperov mlyn, Batizovce (9 b)

16.-17. Jozef Masarovič, UFO watch. taste. groove, Bratislava (8 b)

16.-17. Erik Volko, Bistro Chef, Zvolen (8 b)

18.-19. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (4 b)

18.-19. Jozef Riska, Savoy – Radisson Carlton (4 b)

20. Eva Polomská, Sotto passagio, Spišská Nová Ves (3 b)

-lt/Zdroj: Gurmán na Slovensku, www.gastroweb.sk/Foto: Lukáš Hesko archív-

Reklama