Aktuality
Gastro Vianoce 2017: Keď oči jedia
Kreativite sa medze nekladú. Obzvlášť to platí o žiakoch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ktorí v utorok 12. a v stredu 13. decembra priblížia svoje zručnosti a výtvory verejnosti. Tradičné obľúbené predvianočné podujatie Gastro Vianoce otvorili v utorok dopoludnia krstom kalendára.
Pozvaných hostí a médiá privítal o 11. hodine riaditeľ hotelovej akadémie Ladislav Blaškovič. Zároveň sa poďakoval všetkým pedagógom a 620 žiakom, ktorí sa na príprave gastronomického podujatia podieľali. Počas slávnostného otvorenia bol pokrstený kalendár drinkov. Krstnou mamou sa stala moderátorka relácie RTVS Tajomstvá mojej kuchyne Kamila Magálová. Okrem kalendára si návštevníci mohli zakúpiť knižku vydanú pri príležitosti 70. výročia existencie školy.
V tematicky zameraných miestnostiach mohli návštevníci obdivovať prácu baristov, someliérov, čokolatiérov či pekárov. K nahliadnutiu bolo ozdobné vyrezávanie ovocia (tzv. carving), zdobenie medovníkov, príprava miešaných nápojov či servírovanie jedál na slávnostne prestretých tabuliach. Mnohé pokrmy a zákusky z najkvalitnejších surovín bolo možné ochutnať a zakúpiť si. Tradičné šúľance pripravoval Folklórny súbor Žito, ktorého domovom je práve hotelová akadémia.
Pozrite sa, ako na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera privítali Vianoce:
-vv-