Connect with us

Kultúra

Fotograf Roman Tibenský predstaví päťdesiatkovú kolekciu

Published

on

Reklama

Piešťanský fotograf Roman Tibenský známy najmä fotením motýľov a prírody chystá „päťdesiatkovú“ výstavu pri príležitosti životného jubilea. Tešiť sa na ňu môžete už od 13. januára v galérii Fontána, kde to bude už 187. výstava.

A5 tibenský 2015

Reklama

Roman pochádza z Detvy, ale od roku 1989 žije v Piešťanoch. Od pätnástich rokov sa  začal zaujímať o tzv. „denné“ motýle žijúce na Slovensku a táto záľuba ho priviedla v roku 1989 k začiatkom fotografovania, sprvoti len motýľov. Od roku 1988 je členom Slovenskej entomologickej spoločnosti pri SAV v Bratislave. Dlhodobo externe spolupracuje so Štátnou ochranou prírody Slovenskej republiky, robí inventarizačné výskumy motýľov a monitoruje určité druhy v niektorých orografických celkoch Slovenska. Nečudo teda, že väčšina jeho fotografickej tvorby je zameraná práve na motýle. Pozná ich správanie, životný rytmus, vie kde a kedy ich hľadať. Poskytuje nám tak pohľady, ktoré sú pre bežného človeka nezhliadnuteľné.

Druhá časťou fotografií prezentovaných na výstave bude patriť jeho voľnej tvorbe. V nej zachytáva široké spektrum tém a žánrov, od architektúry, cez krajinu až po šport.

Reklama

Výstava bude v galérii Fontána sprístupnená 13. januára a potrvá do 1. februára. Nech sa páči malá ochutnávka z toho čo môžete vidieť naživo.

15_8230_2400x1600px

35_MG_5237_A_  TOTO 2014 2400px

unnamed (1)

(red) Foto: Roman Tibenský

Populárne články