Connect with us

Šport

Hokej: Havranom stál v ceste hlavne Čech

Published

on

Reklama

V 28. kole hokejovej Tipsport extraligy prehrali piešťanskí Havrani na domácom ľade s MHC Mountfield Martin 1:2 po samostatných nájazdoch a v tabuľke si tak pripísali v „šesťbodovom“ zápase tabuľkových susedov iba jeden bod. Zlomovým momentom duelu bola 55. minúta a chyba obrancu Hlucha. Po následnom trestnom strieľaní Martinčan Klíma chladnokrvne prekonal dovtedy bezchybného Šúreka, vyrovnal a poslal duel do predĺženia.

10440872_660824180701428_5667093630046679537_n[1]

Reklama

Foto: Laco Duračka

Iba 573 divákov na poloprázdnych piešťanských tribúnach videlo kvalitný zápas súperov s útočným poňatím hry, v ktorom dominovali hlavne výkony brankárov a neschopnosť strelcov prepasírovať puk za ich chrbát.

Reklama

Napriek lepšiemu štartu hostí do zápasu, kedy dve tutovky zostali bez využitia, prvý a jediný gól domácich Havranov padol v 9. minúte a jeho autorom bol Dušan Pašek, ktorý doklepával puk po práci agilného Kutáleka v útočnom pásme.

V druhej, bezgólovej tretine sa obe mužstvá predbiehali v zahadzovaní šancí. Piešťany trestuhodne nevyužili dva samostatné nájazdy, pri ktorých Kutálek netrafil golfovou ranou bránu a Peškov pomalý blafák bezproblémov kryl martinský gólman Čech.

V poslednej časti hry zachránil od vyrovnania domácu svätyňu obetavým zákrokom kapitán Brňák, ktorý sa po zle odrazenom puku od mantinulu vrchol do strely smerovanej do prázdnej piešťanskej brány. V 55. minúte Piešťancom nepomohla ani obetavosť obrancu Bučku, ktorý musel po zlej rozohrávke Hlucha hákovaním zastaviť prenikajúceho Klímu, načo rozhodca reagoval odpískaním hokejovej penalty, ktorú hostia faulovaným Klímom využili na vyrovnanie duelu.

Pár sekúnd pred koncom riadneho hracieho času domáci spálili tri tutovky. 15 sekúnd pred koncom tretej časti hry Románek sám pred poloprázdnou bránou nespracoval ťažký puk a z následnej prihrávky mohol domácim zabezpečiť tri body Mišura, jeho strelu však Čech zázračným zákrokom vytiahol nad bránu. V poslednej sekunde bol sám pred bránou Holovič,  mieril pod hornú tyčku, strela opäť minula svoj cieľ.

V samostatných nájazdoch Piešťanci ani na štyri pokusy neprekonali výborného Čecha v bráne Martina. Jediným presným exekútorom trestných strieľaní bol Oliver Jokeľ, ktorý zabezpečil hosťom dva body z piešťanského ľadu.

Rozhodoval Mullner, na čiarach mu asistovali českí arbitri Šefčík a Junek.

V ďalšom kole, ktoré sa hrá v nedeľu 30. novembra o 17. hodine privítajú piešťanskí Havrani v západo-derby Nitru.

(red)

Populárne články