Koktail
Vedecká kaviareň s poslednou šľachtiteľkou marhúľ na Slovensku
Marhule ako ich nepoznáme – to je téme podujatia s názvom Vedecká kaviareň, ktoré sa pravidelne koná v Kursalone pod záštitou NPPC – Výskumného ústavu rastlinnej výroby Piešťany. Najbližšie môžete navštíviť Vedeckú kaviareň 19. novembra o 16.30 h v Art Jazz Gallery Kursalon.
Hlavnou témou budú marhule. Hovoriť o nich bude posledná šľachtiteľka tohto ovocia na Slovensku, spoluautorka a autorka 10 odrôd marhúľ, vedúca Génovej banky Slovenskej republiky, kurátorka genetických zdrojov ovocných drevín a vedecká pracovníčka NPPC –Výskumného ústavu rastlinnej výroby Piešťany Daniela Benediková.
Odpovie napríklad na otázky o šľachtení a pestovaní marhúľ, poradí ako toto ovocie správne spracovať. Hovoriť bude aj o tom, či marhule liečia a či pomáhajú pri rakovine.
(inf)