Connect with us

Vaše PNky

Podporná skupina inak obdarených detí a ich rodičov

Published

on

Reklama

Aktivity Materského centra Úsmev postupne začali navštevovať aj inak obdarované deti so svojimi rodičmi. Ich radosť z hry s vrstovníkmi bola evidentná.

[singlepic id=24077 w=320 h=240 float=left]Pri ich prvých stretnutiach bolo badať našu rozpačitosť (nevedeli sme: ako k nim správať, ako s nimi komunikovať, ako sa hrať, čo očakávať), avšak vďaka otvorenosti a srdečnosti inak obdarovaných detí sa prirodzene pominula.

Reklama

Práve táto skúsenosť nám pomohla uvedomiť si bariéry v nás a potrebu riešiť ich. Myslíme si, že pre nás (rodičov malých detí) a najmä pre naše deti bude dobré, keď sa už v ranom veku budú v materskom centre stretávať s inak obdarovanými deťmi a prirodzene si hľadať cestu k sebe a vnímať inakosť ako súčasť života.

Okrem možnosti bežne navštevovať materské centrum Úsmev a zúčastňovať sa jeho aktivít, sme sa rozhodli poskytnúť inak obdarovaným deťom a ich rodičom osobitný priestor na stretanie sa. Dôvodom je práve skutočnosť, že v našom meste sa robí veľmi málo aktivít pre inak obdarované deti. Preto sme pod vedením špeciálnej pedagogičky Dr. Balážovej  iniciovali a začiatkom novembra už aj zrealizovali prvé stretnutie, na ktorom si mohli rodičia spolu s deťmi navrhnúť o aké aktivity by mali záujem, a či vôbec majú záujem využívať ponuku centra.

Reklama

Potešilo nás, že rodičia prijali ponuku centra a vznikla tak podporná skupina inak obdarených detí a ich rodičov, ktorá bude mať najbližšie stretnutie 22. novembra o 17.00 h v priestoroch Materského centra Úsmev. Podporná skupina je otvorená a pozýva medzi seba všetky inak obdarované deti a ich rodičov, ktoré by mali záujem stretávať sa.

Príďte, tešíme sa na vás.

Materské centrum Úsmev

Populárne články