Connect with us

Kultúra

Young Art Show pritiahne do Piešťan umelcov z celého sveta

Published

on

Reklama

Prehliadka aktuálnych trendov vo výtvarnom umení predstaví diela 60 umelcov z Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Ruska, Bieloruska, Indie, a USA. Začne sa vernisážou 4. októbra o 19.00 h.

[singlepic id=20816 w=320 h=240 float=right]Všetky verejne prístupné priestory Domu umenia sa opäť stanú javiskom na prezentáciu súčasného umenia. Young Art Show je výstava poskytujúca priestor pre komunikáciu a prezentáciu prác mladých, začínajúcich výtvarníkov. Počas otvorenia sa na pódiu Domu umenia predstavia so svojimi kolekciami módne dizajnérky Andrea Pojezdálová, Veronika Kostková, Petra Pršová a ich žiačky, absolventky Strednej umeleckej školy v Trenčíne. Program bude dopĺňať vystúpenie mladého talentovaného rappera VLADISA. Catering zabezpečí Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Pieštanoch, takže návštevníci slávnostného otvorenia sa môžu tešiť na ochutnávku vynikajúcich špecialít z dielne školy.

Reklama

Organizátori Young Art Show chcú vzbudiť záujem publika, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany, o výtvarné umenie. „Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na Slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne,“ hovorí kurátor výstavy Martin Ševčovič, ktorý za organizáciu tejto výstavy v minulom roku získal ocenenie Osobnosť roka v oblasti kultúry v meste Piešťany.

Ďalším cieľom projektu je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu a dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie.

Reklama

(inf)

Populárne články