Connect with us

Kultúra

Piešťany kvitnú už 900 rokov

Published

on

Reklama

Tak znie téma jubilejného ročníka súťaže Victoria regia. Výtvory floristov z celého Slovenska sa budú týkať plynutia času a výročia prvej písomnej zmienky o našom meste.

Reklama

Majstrovstvá Slovenska vo floristike začínajú už 18. septembra v galérii Fontána. Študenti záhradníckych škôl aj profesionáli budú súťažiť o priazeň odbornej poroty aranžovaním kvetov v niekoľkých kategóriách. Za úlohu dostanú znázorniť plynutie vody a času mestom Piešťany formou závesného aranžmánu. V ďalšom kole vytvoria florálnu kompozíciu do mestského parku na tému Partnerské mestá Piešťan a na záver kyticu pre jubilujúce mesto. V stredu 18. septembra sa v galérii Fontána uskutoční aj galavečer, počas ktorého vyhlásia víťazov súťaže. Verejnosť si bude môcť ich práce pozrieť v nasledujúcich dňoch.

Okrúhle výročie prvej písomnej zmienky bude zároveň ústrednou témou Kvetinového korza, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. septembra. Pešie a skupinové alegórie sa budú prezentovať na tradičnej trase z Kúpeľného ostrova k Hudobnému pavilónu, kde 16.00 h ocenia najkrajšie z nich.

Reklama

(red)

 

Populárne články