Connect with us

Kultúra

Krakovany chystajú Dožinky na tekvicovom dvore

Published

on

Reklama

Výstava ovocia a zeleniny opäť ponúkne návštevníkom inšpiratívne nápady na chutnú a originálnu úpravu produktov zo záhrad. Zároveň bude jedným z podujatí v rámci osláv 900. rokov prvej písomnej zmienky o obci Krakovany.

[singlepic id=46807 w=320 h=240 float=left]Desiata prezentácia záhradných produktov sa uskutoční 14. až 16. septembra pri Kultúrnom dome Krakovany. Podľa organizátorov sa bude aj tentoraz na čo pozerať. Exponáty budú citlivo naaranžované v prírode. Vytvoria ich z plodov záhrad – kvetov, ovocia aj zo zeleniny. Doplnené budú o rôzne záhradné dekorácie z dreva a iných prírodných materiálov.

Reklama

Výstava má tento rok podtitul Dožinky na tekvicovom dvore. Preto sľubuje dožinkové pohostenie tela aj duše, pre každého, kto príde. Veľmi chutné a poctivo pripravené tradičné kaše a nezabudnuteľný Krakovský prdkáč nasýtia každého. Súčasťou podujatia bude už tradičná súťaž v príprave gulášu. Na svoje si prídu aj milovníci vína a burčiaku. Návštevu výstavy spríjemní popoludní a večer živá hudba.

(inf)

Reklama

Reklama