Connect with us

Koktail

Piešťanský florista robil pre U2 aj Barbru Streisand

Published

on

Reklama

Chcel byť hercom, ale náhoda ho priviedla k štúdiu na Strednej odbornej škole v Rakoviciach. Palo Onder (30) vo svojom odbore dobil svet. V Dubline pripravoval kvetinovú výzdobu pre najväčšie hotely aj írsky parlament. Momentálne pôsobí v Londýne a smeruje do New Yorku.

palo onder

Reklama

„Počas štúdia sa mi venovala floristka Eva Ferancová a zrejme jej vďačím za moje terajšie úspechy, keďže som chcel študovať herectvo, ale vtedajšia situácia mi to nedovolila,“ hovorí Palo Onder, dnes úspešný kvetinový dizajnér.

Po skončení školy pracoval v Bratislave, pre televíznu reláciu zameranú na aranžovanie kvetov. „Od vtedy som vystriedal veľa kvetinárstiev a firiem, ktoré zabezpečujú kvety pre hotely, reštaurácie a známe osobnosti.“ Jeho ďalšia cesta viedla do Dublinu, kde pôsobil šesť rokov. Podľa vlastných slov tam všetky svoje vedomosti a schopnosti ešte vylepšil aj vďaka tomu, že mal možnosť pracovať aj pre skupinu U2 a herečku Barbru Streisand. Zákazníkmi firmy, v ktorej pôsobil, boli aj päť hviezdičkové hotely a írsky parlament.

Reklama

„Pred dvoma rokmi som sa presťahoval do Londýna, kde pracujem pre Gucci, HSBC, kráľovskú rodinu a najluxusnejšie hotely sveta,“ hovorí Palo Onder a dodáva, že jeho snom je presadiť sa aj v New Yorku: „Mám totiž rád život vo veľkých mestách!“

[singlepic id=45387 w=320 h=240 float=center]

[nggallery id=2416]

Text: Martin Palkovič Foto: Archív Pala Ondera

Populárne články