Connect with us

Šport

Tréner Piešťanských Čajok už vie, kto bude jeho asistentkou

Published

on

Reklama

Martin Pospíšil bude počas najbližšej sezóny spolupracovať s Bronislavou Borovičkovou. Piešťanské Čajky sa s ňou prvýkrát stretnú 3. augusta.

[singlepic id=44443 w=320 h=240 float=right]Pri predstavovaní Bronislavy Borovičkovej (nar. 21. 2. 1980, 170 cm), novej posily basketbalistiek Piešťanských Čajok na poste asistentky trénera, sa patrí začať v Seredi, kde neskoršia reprezentantka Slovenska vyrastala. Talent zo Serede si to v 15-rokoch namieril do hlavného mesta, takže možno ju považovať aj za odchovankyňu Slovana Bratislava. Jej prvým klubom v zahraničí bol USK Praha, počas ďalších sezón postupne pôsobila v maďarskom Soprone, Hradci Králové, znovu v Soprone a v Györi, napokon v drese Nitry.

Reklama

Už v mládežníckych kategóriách reprezentovala Slovensko. Za svoj najväčší úspech považuje druhé miesto na juniorských ME v roku 1997 v jednom tíme so Zuzanou Žirkovou, ktorá je jej rovesníčka. Trikrát sa v drese Slovenska zúčastnila seniorského kontinentálneho šampionátu, najlepším umiestnením bolo siedme miesto v Grécku. V roku 2003 sa Broňa stala najlepšou strelkyňou domácej ligy, vtedy obliekala dres Slovana.

Po úspešnom spoločnom pôsobení dvojice Pospíšil – Borovičková v Nitre, kde bola Broňa ako rozohrávačka predĺženou rukou trénera na palubovke, sa dvojica minimálne pre najbližšiu sezónu bude radiť na striedačke Piešťanských Čajok.

Reklama

„Vieme, že Broňa má čo dievčatám odovzdať a sme radi, že sme sa pre najbližšiu sezónu dohodli. Prvýkrát sa družstvo s asistentkou stretne 3. augusta,“ povedal Miloš Drgoň, manažér Piešťanských Čajok.

Text a foto: Tlačová správa

Populárne články