Connect with us

Koktail

Piešťanským orieškom je Kisska z útulku

Published

on

Reklama

Absolútnou víťazkou tradičnej súťaže o najsympatickejšieho psíka sa stala 2-ročná fenka Kisska. Z Útulku Piešťany si ju adoptovala piatačka Anita Murínová. Piešťanského orieška vyberali 30. júna v Hudobnom pavilóne už jedenásty raz.

[singlepic id=32201 w=320 h=240 float=right]„Prišla vychudnutá, špinavá, našli ju vyhodenú v Hlohovci, ale od začiatku vedela základné veci, že sa nesmie doma napríklad cikať,“ povedala o víťazke jej hrdá majiteľka.

Reklama

Psíka učila poslúchať sama a má v tom úspechy. Kisska dokáže aportovať, sadnúť, ľahnúť a od svojej paničky sa nepohne ani na krok.

„Má veľmi rada aj iné deti, chodíme ju spolu s kamarátkami venčiť, všetci sa s ňou hrajú,“ pochválila psíka Anita. Jeho adoptovaním si splnila veľký sen. „Od malička si naňho sporila peniaze a teraz sa ja príkladne stará,“ prezradila jej mama.

Reklama

Po vyhlásení výsledkov súťaže bol hrdý aj Anitin starý otec, mestský kronikár Alexander Murín: „Vždy sme chodil v sobotu venčiť psíkov z útulku, ale keď mi povedala, že chce jedného domov, tak som sa hneval.“

REKLAMA

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Počas súťaže Piešťanský oriešok vyberali diváci víťazov aj v kategóriách puppy, junior, open a senior. Program spestrila prezentácia psov z útulku, ktorý v posledných dňoch zažíva nápor vyhodených alebo týraných zvierat. Diváci videli ukážky kanisterapie, cvičenia záchranárskych psov, ale aj dog dancing:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=rcoB8qz0Sdg[/youtube]

[nggallery id=1775]

Text, foto a video: M. Palkovič

Populárne články