Connect with us

Šport

Moravcová odštartovala Olympijský deň. Pochodeň odovzdala dcére

Published

on

Reklama

Pod heslom: Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa, súťažia v mestskom parku študenti piešťanských stredných škôl. Streda 20. júna je pre nich Olympijským dňom. Zorganizovalo ho Gymnázium Pierra De Coubertina, ktoré je v našom meste nositeľom olympijskej tradície.

[singlepic id=31624 w=320 h=240 float=right]Program sa začal o 9.00 h v Hudobnom pavilóne koncertom kapely Black Apple. Nasledovali príhovory zástupov mesta a Slovenského olympijského výboru. Bývalý maratónec Anton Javorka odovzdal symbolické posolstvo blížiacim sa hrám v Londýne a vyjadril súdržnosť Piešťancov s olympijským hnutím.

Reklama

Nasledovala štafeta študentov tunajších stredných škôl. Pochodeň niesli bedmintonista Pavol Hornák a plavkyňa Agáta Malíková, ktorá ju na konci odovzdala dvojnásobnej držiteľke olympijských medailí Martine Moravcovej. Svetoznáma piešťanská plavkyňa ňou zapálila olympijský oheň a pochodeň dala do rúk svojej dcére Karolínke.

Potom boli na programe športové a vedomostné súťaže, okrúhly stôl na tému fair-play a médiá, aj slávnostné odovzdávanie Cien fair-play za rok 2011.

Reklama

REKLAMA

[nggallery id=1742]

Text a foto: M. Palkovič

Populárne články