Connect with us

Aktuality

Pred Kúpeľnou kaplnkou pri Kolonádovom moste nastávajú zmeny

V pondelok 14. októbra sa začali práce na revitalizácii zelene v okolí Kúpeľnej kaplnky pri piešťanskom Kolonádovom moste. Mesto Piešťany o tom informovalo na sociálnych sieťach. Opravy by sa mala dočkať aj fontána pred Barlolámačom a priestor za ním.

Published

on

Priestor pred Kúpeľnou kaplnkou pri Kolonádovom moste po začiatku revitalizačných prác na zeleni
Reklama

„Navrhovaná výsadba má plniť predovšetkým reprezentatívnu funkciu a podporiť existujúce okolité stavby (kaplnka, Kolonádový most). Na riešenom území sa zachová solitérny strom pri vstupe do kaplnky jaseňovec metlinatý, z východnej strany bude doplnená výsadba tisov obyčajných a starý trávnik bude nahradený novým. Pôdny pokryv dotvoria výsadby okrasných kvitnúcich aj stálozelených krov a pôdopokryvných ruží,“ uviedli predstavitelia Mesta Piešťany.

Priestor pred Kúpeľnou kaplnkou pri Kolonádovom moste pred začiatkom revitalizačných prác na zeleni

Reklama

Realizáciu zabezpečuje externá firma Gardenieri s.r.o., ktorú Mesto Piešťany vybralo v rámci zákazky s nízkou hodnotou na dodávku tovaru v zmysle o verejnom obstarávaní. Cena za tovar a realizáciu je podľa zverejnenej zmluvy 16 638,56 eur.

Piešťanská samospráva plánuje aj rekonštrukciu fontány pred Barlolámačom, pričom by sa mal celý priestor dostať stavu ako bol po vybudovaní Kolonádového mosta. Podľa primátora Petra Jančoviča je priečelie Kolonádového mosta s Barlolámačom najfotografovanejšie miesto v Piešťanoch a preto si zaslúži, aby adekvátne vyzeralo. Realizácia celého zámeru by mala stáť do 67-tisíc eur. Tridsaťtisíc získali Piešťany z Krajskej inovačnej a rozvojovej agentúry a ďalší 37-tisíc má ísť z vlastných zdrojov, čo minulý štvrtok schválilo mestské zastupiteľstvo.

Reklama

Historická fotografia priestoru pred Kúpeľnou kaplnkou

-red- Zdroj a foto: FB Mesto Piešťany

Populárne články