Connect with us

Aktuality

Každý piaty kontrolovaný vodič šiel po diaľnici bez platnej diaľničnej známky

Vo štvrtok 10. októbra si policajti neďaleko Piešťan posvietili na D1 na vodičov a dodržiavanie niektorých dopravných predpisov. Za štyri hodiny policajti zaznamenali takmer 80 priestupkov. Najčastejším bolo prekročenie maximálnej hmotnosti alebo rozmerov vozidla. Druhým najpočetnejším previnením sa stala jazda bez platnej diaľničnej známky. Tento priestupok tvoril temer 15 percent všetkých priestupkov. Dvaja vodiči boli pod vplyvom alkoholu.

Published

on

Policajti kontrolujú autá na diaľnici D1 na odpočívadle Hrádok
Reklama

„Včera sa na diaľnici D1, na odpočívadle Hrádok v smere na Bratislavu, konala dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu u vodičov, dodržiavanie rýchlosti, používanie bezpečnostných pásov, prepravu tovaru, zvierat, dreva, maximálnu povolenú hmotnosť a v neposlednom rade na kontrolu diaľničných známok a mýta,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.

Polícia kontroluje nákladné auto na diaľnici D1 na odpočívadle Hrádok

Reklama

V priebehu 4-hodinovej akcie zaznamenali policajti 78 priestupkov. Z toho 18 vodičov nemalo platnú diaľničnú známku, jeden vodič nemal uhradené mýto a dvaja vodiči boli pod vplyvom alkoholu do 1 promile. Až 20 vodičov prekročilo maximálnu hmotnosť alebo rozmery vozidla.

„Polícia bude v týchto kontrolách pokračovať aj naďalej. Jazdite opatrne,“ dodali predstavitelia KR PZ v Trenčíne.

Reklama

Policajti kontrolujú nákladné vozidlá a kamióny na D1

TS KR PZ v Trenčíne / red Foto: KR PZ v Trenčíne

Populárne články