Connect with us

Aktuality

Kvetinové korzo nebude. Veľkoformátové aranžmány si môžete pozrieť v mestskom parku

Súťaž Victoria Regia roky prináša na záver leta do Piešťan kvetinovú krásu. V sobotu po nej, sa pravidelne v minulosti konalo Kvetinové korzo, teda sprievod alegorických vozov vyrobených prevažne študentami z bývalej Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch a školy v Rakoviciach. V menšom sa zapájali i iní účastníci. Alegorické vozy sme mohli vidieť naposledy v roku 2019. Tento rok sa môžete na bicykli zúčastniť komentovanej prehliadky floristických objektov LandArt v Mestskom parku.

Published

on

Reklama

V roku 2020 sa Kvetinové korzo nekonalo pre covidové obmedzenia. V roku 2021 prišla zmena a miesto Kvetinového korza sa konala cyklojazda vyzdobených bicyklov. S touto aktivitou sa pokračovalo aj v nasledujúcich rokoch.

Reklama
Vyzdobené bicykle rok 2021

Vyzdobený bicykel rok 2021 / Foto: Rezort Piešťany

Aktuálne dochádza k ďalšej zmene. Profesionálni floristi tento rok na Victorii Regii nesúťažili. Namiesto toho vytvorili v Mestskom parku veľkoformátové floristické objekty. Obdivovať ich budete môcť do konca októbra.

LandArt v Mestskom parku Piešťany, ktorý vytvorila Karolina Ladyzynska Skrzypek z Varšavy

LandArt v Mestskom parku Piešťany, ktorý vytvorila Karolina Ladyzynska Skrzypek z Varšavy.

V sobotu 21. septembra sa v Hudobnom pavilóne v piešťanskom  Mestskom parku  pavilón v mestskom parku uskutoční Slávnostné ukončenie letnej sezóny. Jeho súčasťou bude o 13-tej ukážka aranžovania kvetov. O 14:00 h sa uskutoční cyklojazda a komentovaná prehliadka floristických objektov LandArt. Dozviete sa viac o samotných dielach ale aj o autoroch, ktorí ich vytvorili.

Reklama

 

 

Kytice, či priestorové kompozície, ktoré vytvorili študenti záhradníckych škôl zo Slovenska a Českej republiky v rámci súťaže Victoria Regia, môžete tento rok obdivovať v Elektrárni Piešťany na Staničnej ulici.

Výstava jedinečných kvetinových diel je prístupná:

Štvrtok 19. 9. 2024 10:00 – 17:00 hod.
Piatok 20. 9. 2024 10:00 – 17:00 hod.
Sobota 21. 9. 2024 10:00 – 13:00 hod.

Victoria Regia - kytica vytvorené v rámci majstrovstiev Slovenska vo floristike v Elektrárni Piešťany

 

V sobotu 21. septembra sa uskutoční tiež Ukončenie letnej sezóny v Piešťanoch v  Hudobnom pavilóne v Mestskom parku. Najskôr sú na pláne ukážky aranžovania a komentovaná prehliadka LandArtov, ako sme už spomínali vyššie.

Nasledovať bude o 15:30 h Slávnostné ukončenie letnej sezóny a kultúrny program:

16:00 Mirka Miškechová, folkový koncert
17:30 Rusalka, tanečné vystúpenie
18:30 Peter Kozel, koncertný spevák
20:00 IX oldies, country a rock-pop kapela

V parku sa v sobotu uskutoční tiež ďalší ročník výstavy fotografií v plenéri, Parkfoto Piešťany 2024. Tá oficiálne odštartuje od 10:00 h.

Text a foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články