Connect with us

Aktuality

Na Most zaľúbených môžete opäť pripnúť svoj zámok

Služby mesta Piešťany rekonštruovali v máji tohto roka Most zaľúbených na začiatku piešťanskej pešej zóny pri hoteli Eden. Odstránili pri tom z neho 3500 kusov zámkov. Momentálne si zaľúbené páry môžu opäť „zamknúť svoju lásku na moste“, avšak už teraz ich kompetentní upozorňujú, že pri ďalšej údržbe mosta, budú opäť odstránené.

Published

on

Most zaľúbených na začiatku piešťanskej pešej zóny po rekonštrukcii zábradlia
Reklama

 

Pracovníci SMP museli pred vykonaním rekonštrukcie zábradlia na mostíku ponad fontánu najskôr odstrániť 3500 zámkov. To predĺžilo čas údržby a zvýšilo náklady. Nasledovalo zbavenie mosta starého náteru a čistenia zábradlia. To bolo následne natreté tromi vrstvami náteru.

Reklama

Po rekonštrukcii zábradlia na ňom pribudli tri zámky

Po ukončení údržby si návštevníci Piešťan opäť môžu zámky zamykať na mostíku. „Avšak zaľúbených už vopred upozorňujeme, že ak bude mostík preplnený, alebo bude nutné vykonať údržbu, opäť príde čas na ich odstránenie,“ uviedla Hana Dupkaničová riaditeľka Služieb mesta Piešťany.

Reklama

V uplynulých týždňoch, po rekonštrukcii zábradlia, na ňom pribudli tri zámky. „Žeby táto tradícia – podobne ako v iných svetových metropolách – strácala na popularite?“  vyjadrili sa na sociálnej sieti predstavitelia samosprávy.

„Zámky odstránené pred májovou údržbou Mosta zaľúbených si môžete ešte stále vyzdvihnúť na Valovej ulici č. 44 v Piešťanoch,“ dodali  zástupcovia Mesta Piešťany.

Zámky z Mosta zaľúbených čakajú na svojich majiteľov

-th- Zdroj a foto: Mesto Piešťany

Populárne články