Connect with us

Novinky

Projekt Predaja časopisu Nota Bene podporil aj Trnavský samosprávny kraj

Predajcov časopisu Nota Bene môžete v Piešťanoch stretnúť už od roku 2005, kedy OZ Proti prúdu podpísalo zmluvu o spolupráci s OZ Pomoc ohrozenému dieťaťu Piešťany. Pomoc ohrozenému dieťaťu Piešťany zastrešuje realizáciu celého projektu predaja časopisu Nota Bene v meste Piešťany.

Published

on

Reklama

Môžeme konštatovať, že rokmi sa pobočka vypracovala na stabilnú základňu pre občanov, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a patrí k najsilnejším pobočkám predaja časopisu Nota Bene na Slovensku.

Projekt „Predaj časopisu Nota Bene“ je zameraný na pomoc občanom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej a finančnej situácii. Mnohí predajcovia majú viaceré exekúcie a ich finančný príjem v ich dôsledku je výrazne znížený.

Reklama

Prostredníctvom projektu je predajca podporovaný k aktívnemu prístupu riešenia jeho sociálnej situácie. Predajca prostredníctvom pracovnej terapie – predaja pouličného časopisu Nota Bene, sa snaží o zlepšenie svojej finančnej situácie vlastnou prácou, pričom dĺžku pracovného času si určuje on sám.

Reklama

Špecifikum projektu je, že finančný príjem z predaja časopisu je hodnotený ako pracovná terapia a je chránený pred uplatnením exekúcie. Cena časopisu Nota Bene je 2,40 €, pričom predajca si kupuje časopis za polovičnú sumu, t.j. 1,20 €. Výnos z predaja časopisu zostáva predajcovi, ktorý si môže nakúpiť nové časopisy alebo použiť finančné prostriedky na pokrytie svojich výdavkov na živobytie. Predajca sa prirodzeným spôsobom učí pracovať s financiami, riadiť vlastné finančné zdroje, čím sa posilňuje jeho finančná gramotnosť a finančné zručnosti.

Prostredníctvom finančnej dotácie z TTSK sa nám podarilo zlepšiť materiálne vybavenie pre pracovníkov, ktorí sa podieľajú na realizácii projektu predaja pouličného časopisu Nota Bene. V rámci projektu bol zakúpený notebook a odkladacia skrinka, ktorá je používaná na úschovu časopisov Nota Bene v ZSS Domum.

OZ Pomoc ohrozenému dieťaťu Piešťany taktiež ďakuje za dlhoročnú spoluprácu pri predaji časopisu Nota Bene Mestu Piešťany – zamestnancom Zariadenia sociálnych služieb Domum.

Mgr. Katarína Bujnová
štatutárny zástupca
OZ Pomoc ohrozenému dieťaťu Piešťany

Populárne články