Aktuality
Someliéri, baristi, čokolatieri, tea tenderi a barmani si zmerajú sily na „hotelke“
Na pôde piešťanskej Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera sa 04. apríla 2023 od 8,00 hodiny stretnú mladí nadšenci – SOMELIÉRI, BARISTI, ČOKOLATIERI, TEA TENDERI A BARMANI na súťaži o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera.
Súťaž je organizovaná Hotelovou akadémiou Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, pričom každú zo súťažných disciplín garantuje uznávaný odborník z praxe.
Na medzinárodnej úrovni si v piatich odborných disciplínach zmeria sily 90 súťažiacich študentov z 30 stredných odborných škôl zameraných na hotelierstvo a gastronómiu. Jedinečnou súťažnou disciplínou na Slovensku je disciplína ČOKOLATIER a TEA TENDER.
Podľa riaditeľa školy Ing. Ladislava Blaškoviča je súťaž Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera po dvojročnej vynútenej prestávke určená študentom odborných škôl, ako aj žiakom základných škôl. Pre študentov je to neopakovateľná príležitosť prezentovať svoje odborné vedomosti a zručnosti a ponúknuť všetkým pestrý výber nápojov. Škola sa teší nielen na zaujímavé stretnutia so súťažiacimi, ale i odborníkmi z praxe.
Je príležitosťou a inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí tak pod vedením svojich pedagógov načerpajú nové obohacujúce poznatky z gastronómie a hotelierstva.
Pre žiakov základných škôl sa pripravuje samostatná súťaž s názvom MLADÝ GASTRONÓM, počas ktorej žiaci pripravia slávnostnú veľkonočnú tabuľu a jednoduchý dezert.
Po celý deň sa príjemnou atmosférou budú niesť vône čokolády, kávy, čaju, vína či miešaných nápojov.
„Teším sa na aktivity žiakov stredných škôl a základných plné krásy, harmónie, vôní a chutí vynikajúcich nápojov. Podujatie Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera, ktoré s nadšením a profesionalitou pre vás pripravia študenti a pedagógovia odborných škôl,“ dodáva L. Blaškovič.
TS Ilustr. foto: -vv-