Connect with us

Aktuality

Betlehemské svetlo si na Štedrý deň môžete odpáliť v kostoloch

Published

on

Reklama

Betlehemské svetlo je už niekoľko dní na Slovensku. Za ten krátky čas sa ho podarilo rozšíriť do mnohých miest vrátane Piešťan. Odpáliť si ho môžete na Štedrý deň dopoludnia v kostoloch.

Pre roznášanie Betlehemského svetla udelil Slovenský skauting výnimku zo všeobecného zákazu činnosti. Dospelým členom je umožnené, aby doniesli Betlehemské svetlo do kostolov, farností  a na miesta, kde bude Betlehemské svetlo prístupné širokej verejnosti. Vedenie organizácie vníma výnimočnosť aktivít spojených s roznášaním Betlehemského svetla. Pri aktuálne platných pravidlách zákazu vychádzania sa odporúča priniesť svetlo do kostolov. Zakazuje sa roznášať svetlo po domoch a odpaľovanie na verejných priestranstvách. Odporúča sa, aby skupiny prinášajúce Betlehemské svetlo tvorili najviac dvaja dospelí dobrovoľníci.

Reklama

Podľa informácií zverejnených na web stránke betlehemskesvetlo.sk môžu prísť obyvatelia Piešťan na Štedrý deň medzi 10.00 a 12.00 h do Kostola sv. Cyrila a Metoda a do Kaplnky Sedembolestnej Panny Mária. V Kostole sv. Štefana Uhorského je betlehemské svetlo k dispozícii počas omší. Tie sa na Štedrý deň konajú o 6.30 a 16.00 h.

Skauti v tejto súvislosti pripomínajú nasledujúce zásady:

Reklama

Bezpečná vzdialenosť – myslite na dvojmetrovú vzdialenosť, ktorá chráni vás a aj iných.

Bez kontaktu – vyhnite sa podávaniu rúk a manipulácii s inými predmetmi.

Bez príznakov – ak máte niektorý z príznakov, zostaňte bezpodmienečne doma a postupujte podľa zverejnených odporúčaní.

Vlastná sviečka – prineste si výlučne vlastnú sviečku chránenú pred vetrom.

Dezinfekcia rúk – nezabudnite si vydezinfikovať ruky pri vstupe do kostola.

Zdroj: betlehemskesvetlo.sk

Populárne články