Connect with us

Aktuality

Parkovanie v Piešťanoch bude kontrolovať Parkovacia služba MsP

Published

on

Reklama

Organizačné zmeny v Mestskej polícii mesta Piešťany, ktorými vznikla Parkovacia služba Mestskej polície, schválili v júni na mestskom zastupiteľstve poslanci.

„Zmena organizačného poriadku súvisí s novou parkovacou politikou a rozšírením zóny plateného parkovania v centre mesta. V nových lokalitách pribudli od 1. mája 2020 parkovacie automaty a tým súvisiaca povinnosť platby za parkovanie. Novovytvorená Parkovacia služba Mestskej polície bude dohliadať na kontrolu parkovania, bude sledovať platby za parkovanie a v ich kompetencii je tiež riešiť priestupky v doprave. Parkovacia hliadka nebude špeciálne označená a okrem kontroly parkovania ich úlohou stále zostáva aj zabezpečenie verejného poriadku v meste,“ informoval hovorca piešťanskej radnice Martin Ričány.

Reklama

Podľa jeho vyjadrenie Mestská polícia mesta Piešťany od začiatku roku 2020 do 16. júna 2020 riešila 220 dopravných priestupkov za nezaplatenie parkovania v meste. Z toho 63 prípadov vyriešila napomenutím a 146 blokovou pokutou.

V rámci organizačných zmien v MsP bola zrušená pobočka na sídlisku Adama Trajana. Vysunuté pracovisko mestskej polície v priestoroch ZŠ F. E. Scherera už po novom nehľadajte.

Reklama

-red- Zdroj: wwww.piestany.sk Foto: Martin Ričány

Reklama