Connect with us

Samospráva

ITF Slovakiatour: O Piešťany bol vyšší záujem ako vlani

Published

on

Reklama

Na ITF Slovakiatour prišlo do bratislavskej Incheby v dňoch 19. – 22. januára 72 764 ľudí, asi o 230 viac ako pred rokom. Záujem o Piešťany bol podľa Jany Hlaváčovej z referátu stratégie MsÚ najvyšší za posledné štyri roky. Prezentácia bola pritom podobná ako naposledy.

[singlepic id=24752 w=320 h=240 float=left]„Rozdali sme 3 000 kusov propagačných materiálov. Bežné množstvo, ktoré sme brávali na výstavy doposiaľ bolo, už v piatok poobede rozdané. Mimoriadne sa míňal časopis Revue Piešťany,“ uviedla Jana Hlaváčová.

Reklama

Najviac sa podľa jej slov pri piešťanskom stánku zastavovali mladí ľudia a návštevníci, ktorí už mali v Piešťanoch rezervované pobyty a pýtali si informácie o pripravovaných podujatiach. Seniori zo Slovenska aj Českej republiky, ktorí v Piešťanoch boli, prejavili túžbu vrátiť sa. „Niektorí chceli dokonca ochutnať známu termálnu vodu. Ponúkali sme im kúpeľné oblátky. Piešťany titulovali ako najkrajšie mesto na Slovensku.“ dodala J. Hlaváčová.

Spolu s mestom sa v tom istom stánku ako minulý rok prezentovali aj Slovenské liečebné kúpele, čokoládovňa Monsalvy, hotely Máj a Sandor Pavillon. Tie ponúkali zvýhodnené pobyty pre účastníkov veľtrhu. Hlavným lákadlom kúpeľov bola storočnica Thermie. Zo subjektov cestovného ruchu, ktoré dodali na veľtrh svoje propagačné materiály sa najrýchlejšie minuli tie od Kúpeľného ústavu F. E. Scherera. Piešťanské informačné centrum ponúkalo cyklomapy, mapy mesta, kalendár kultúrnych a športových podujatí na rok 2012 i maľovanku s motívmi Piešťan. Záujem bol aj o magnetky s historickými fotografiami.

Reklama

Najbližšie bude Mesto Piešťany lákať turistov na veľtrhu Holiday World 2012 od 9. do 12. februára v Prahe.

Text: M. Palkovič Foto: B. Piovarčiová

Populárne články