Connect with us

Kultúra

Zbierku z vákua otvorili v klube ŽiWell

Published

on

Reklama

Pouličný umelec a maliar Paris otvoril v priestoroch klubu ŽiWell vo štvrtok 2. apríla výstavu pod názvom “Zbierka z vákua“. Ide prevažne o maľby akrylom, sprejom a fixou s ľahkým nádychom surrealizmu a symboliky. Umelcov príhovor sa niesol v uvoľnenom duchu a nepodliehal konvenciám, rovnako ako jeho diela.

IMG_8924_resize

Reklama

„Chcel by som poďakovať chalanom, s ktorými som mohol kedy v živote maľovať, či už grafiti alebo hocičo iné. Mohli sme spolu behať po uliciach s kapucu na hlave a tváriť sa nenápadne,“ odkázal Paris kamarátom. Jeho Kruh, Vodnár, Hypnofly, Nie či Tisícročný indián sú len zlomkom z celého počtu vystavených obrázkov. Do priestorov komunitného centra sa dostali najmä vďaka jeho známym, pretože väčšinu z nich daroval a oni ich na expozíciu zapožičali. ZBIERKA Z VÁKUA  vznikala podľa organizátorov posledných šesť rokov.

IMG_8932_resize

Reklama

 

REKLAMA

kia-042015-500

Paris sa maľbe však venuje dlhšie, asi 13 rokov a začiatky aj momentálna aktívna tvorba pozostáva najmä z malieb na stenu. Plátno je preňho úplne inou perspektívou a tým aj výzvou.

IMG_8899_resize

Návštevníkom vernisáže zahral aj hudobný hosť Denis Bango.

IMG_8922_resize

-lt-

 

Populárne články