Koktail
O titul gulášmajstra bojovalo sedem tímov
V poradí už štvrtý ročník podujatia s názvom Sĺňavský guláš sa v priestoroch bufetu Dino na Sĺňave uskutočnil tento piatok 8. mája. Vo varení tradičného jedla zabojovalo sedem tímov a vybrať z nich víťaza, nebolo pre porotu vôbec jednoduché. Hodnotiacich kritérií bolo viacero, u porotcov zavážila farba, konzistencia, použité koreniny či druh mäsa a dôležitá bola najmä výsledná chuť. Gulášmajstrom sa po dlhom rozhodovaní stal nakoniec tím Julto, druhé a tretie miesto obsadili tímy Juraja Heráka a Labužníci, ale zvíťazili nakoniec všetci, ktorí prišli stráviť príjemný deň pri našom piešťanskom „mori“ a voňavom guláši.
Vôňa smaženej cibule sa začala v okolí Dina šíriť už po deviatej hodine ráno. Súťažiaci z tímov Majorán, Juraj Herák, Vrtula, Dado – Maťo a priateľky, Gorali, Labužníci a Julto si museli priniesť vlastné potreby. K videniu tak boli kotle najrôznejších veľkostí a tvarov. Výber surovín takisto závisel na tímoch, rovnako ako jednotlivé ingrediencie či špeciálne prísady.
S prípravou skončili súťažiaci okolo jednej hodiny popoludní, každý naložil hodnotiacu porciu a porota zložená z návštevníkov Dina sa následne radila dlhých tridsať minút. Diváci mohli zatiaľ zadarmo konzumovať hotové jedlá a tak kotlíky zostali poväčšine úplne prázdne.
REKLAMA
Každý z receptov sa v niečom líšil a Jurajovi Hromadovi s manželkou, ktorý tvorili základ tímu Julto možno dopomohla k vynikajúcej chuti práve víťazná paprika. Skôr za to však mohol výber kvalitných ingrediencií, dobrá nálada, záverečné citlivé dochutenie, a určite aj dlhoročné skúsenosti s prípravou gulášu. Prví traja boli ocenení trofejou, diplomom, basami piva a aj finančným príspevkom na suroviny.
„Bola tu pokojná a dobrá atmosféra, s ktorou som absolútne spokojný,“ zhodnotil svoje dojmy z podujatia organizátor Michal Fiala. Aká atmosféra na podujatí vládla, si môžete pozrieť aj v našej fotogalérii: